27 gouw schooltuin

Schooltuinen

Schooltuin-nieuws

17 juni 2021

Ondanks de warmte, gaat het werken op de schooltuin gewoon door. De kinderen werken nu ongeveer drie kwartier op hun tuintje, en krijgen daarna in de schaduw nog een kwartiertje les. Als het goed is weten ze inmiddels bijna alles over het weer: temperatuur, regenmeter, windhaan.
De kinderen hebben al radijsjes, raapsteeltjes, snijsla en tuinkers mee naar huis genomen. Binnenkort worden de aardappels gerooid. Sommige kinderen kunnen daar haast niet op wachten… Als de aardappels gerooid zijn, gaan de courgettezaadjes de grond in.
Volgende week gaan we in de grond boren, zodat de kinderen kunnen ontdekken hoe het eruitziet. We boren zo’n 1,20 meter diep en dan zullen er verschillende lagen worden ontdekt. Altijd leuk om te doen.
De grote vakantie komt ook alweer in zicht. Op de laatste schooltuindag houden we een onkruidwedstrijd om de tuin zo schoon mogelijk de vakantie in te laten gaan. Dat is nodig, want anders vind je de worteltjes na de vakantie niet meer terug tussen het onkruid…
In de zomervakantie zijn de tuinen op dinsdag en donderdag geopend voor kinderen die willen doorwerken op hun eigen tuintje.