Ammoniet-foto-Xander-Kaspers

Natuurmuseum

Expert Erwin vertelt

5 december 2022

Aanstaande zondag (11 december) gaan we weer eens iets nieuws doen in het Natuurmuseum. Onze ‘alwetende’ expert Erwin Kaspers houdt dan een college voor jong en oud. Zijn verhaal is interessant voor iedereen die meer wil weten over fossielen. Hij vertelt in 30 minuten over het ontstaan van fossielen. Tijdens zijn “kindercollege” laat hij tientallen prachtige beelden van dinosaurussen, grote reuzenhaaien, dieren uit de ijstijd en nog veel meer. Er is verder een kleine expositie aanwezig met wat mooie fossielen, waarover ook informatie wordt gegeven.
Natuurlijk is Erwin niet alleen aan het woord. Als je vragen wilt stellen, dan is daar alle ruimte voor! Het eerste college begint om 13.30 uur, het tweede om 14.30 uur.
Bezoekers kunnen vooraf of aansluitend de expositie Deur dicht! Licht uit! bezoeken – een expositie over hoe je zuiniger kunt omgaan met energie (hoe actueel is dat!). In het museum zijn heel veel fraaie hebbedingetjes te koop. De entree bedraagt € 4,00 voor kinderen vanaf 3 jaar (volwassen begeleiders en Vrienden hebben gratis toegang).