Ans vertelheks

Heemtuin

Zonnige sprookjestuin

29 augustus 2022

Zes dagen lang was het prachtig weer. Op sommige momenten liep de temperatuur zelfs op tot boven de 30 graden. Voorgaande edities van de sprookjestuin vonden plaats in de herfstvakantie en waren soms behoorlijk nat, dus dit was heel wat anders. Sommige vrijwilligers vonden het minder leuk (“minder sprookjesachtig”), anderen waren juist positief (“de zon maakt alles mooier!”).
Bezoekers waren over het algemeen laaiend enthousiast. We zagen heel veel (groot)ouders met (klein)kinderen komen. En sommige kinderen zagen we dan een dag later weer met andere begeleiders. Sommigen kwamen wel drie keer langs. Ze konden geen genoeg krijgen van de vertelheks, de wensput, de heen-en-weer-wolf, de slapende boom, het indianendorp en alle andere sfeervolle creaties. We ontvingen dit jaar ruim 1200 bezoekers. Een prima aantal in de vakantieperiode.
Het enige minpunt van deze editie was de aanwezigheid van ongenode gasten. Het wemelde soms in het Kaboutercafé van de wespen die op de zoete limonade en ijsjes af kwamen. Er zijn gelukkig geen bezoekers gestoken.
Binnenkort gaan we evalueren en bepalen in welke periode de Sprookjestuin volgend jaar gaat plaatsvinden.