Vulkanen en kristallen

Natuurmuseum

Lava in het museum

21 maart 2023

Aanstaande zondag – 26 maart  – verzorgt onze veelweter Erwin Kaspers weer een speciaal kindercollege. Deze keer vertelt hij over Vulkanen en mineralen.
Erwin legt uit hoe zich prachtige mineraalkristallen in het lava vormen. Je kunt daarbij denken aan paarse amathyst-kristallen in geodes. Maar natuurlijk komen er nog veel meer andere prachtige kristallen ook aan bod.
Onze veelweter laat fascinerende beelden zien van vulkaanuitbarstingen, lavastromen en mineralen. Hij heeft een kleine expositie bij zich met materialen uit vulkanen van over de hele wereld. Het kindercollege duurt ongeveer 45 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Na afloop is er voor elke bezoeker een gratis stukje vulkaanmineraal. Het eerste college begint om 13.45 uur, het tweede om 15.00 uur.
In het Natuurmuseum kun je deze dag ook de expositie Kletsnat bezoeken – neem een duik in de zoete-onderwaterwereld. Entree tot het museum én het kindercollege bedraagt € 4,00 voor kinderen vanaf 3 jaar. Volwassen begeleiders en Vrienden van het ZNMC hebben gratis toegang.