yannis en sanne

NME

Mijlpaal!

22 november 2023

Op woensdag 22 november om 10.53 uur was het eindelijk zover! De eerste heipaal voor onze nieuwbouw werd op dat moment de grond ingeslagen! Er worden in totaal 56 heipalen van maar liefst 23 meter gebruikt als fundering voor ons nieuwe gebouw. De Zaanstreek staat er bekend om dat je diep moet heien, want anders zakt je bouwsel alle kanten op.
Voor deze mijlpaal hadden we onze ‘buren’ uitgenodigd: groep 5 van de Vrije School. Namens hen hielpen Sanna en Yannis met het heien van de eerste paal. In het begin zakte de paal er zo een paar meter uit zichzelf in (niet zo gek als je bedenkt dat één paal zo’n 4800 kilo weegt!), daarna begon het heien. De leerlingen van de Vrije School hebben geteld en kwamen tot 541 slagen! Zoveel klappen waren er nodig voordat de paal diep genoeg in de grond zat.
Deze heipalen zijn ‘groener’ dan normale palen en hebben minder CO2-uitstoot veroorzaakt. Dat past natuurlijk goed bij onze visie en ons circulaire gebouw.
Over een paar weken worden de eerste circulaire onderdelen gebruikt in het bouwproces. Dan wordt er een tweede officieel moment georganiseerd waarbij we onze partners, wethouders, raadsleden en andere genodigden bij zullen praten over het hele proces.
We zijn nu écht begonnen, en we zullen met de week beter zien hoe ons nieuwe plekje eruit komt te zien!