Barnsteen

Natuurmuseum

Barnsteen-dag

27 februari 2023

Op zondag 5 maart is het Barnsteendag in Natuurmuseum E. Heimans. Barnsteen is een bomenhars die afkomstig is van naaldbomen en vaak al meer dan veertig miljoen jaren oud is!
Deskundige vrijwilligers van geologievereniging Amathysta helpen onze bezoekers met het zoeken naar echte stukjes barnsteen. Daarna kunnen de stenen worden opgepoetst. Er zijn microscopen aanwezig waarmee je kunt zien of er fossielen in de barnsteen aanwezig zijn. Dat kunnen bijvoorbeeld restanten van planten of insecten zijn. Bezoekers mogen na afloop ook wat barnsteen mee naar huis nemen.
We beginnen vanaf 11.00 uur met het zoeken van barnsteen. De activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Deelname aan de activiteit kost € 3,50 per kind. In het Natuurmuseum is de wisselexpositie Kletsnat te bezoeken. Hier kunnen jonge kinderen met een toverstokje in de hand onze zoete-onderwaterwereld ontdekken. Entree voor het museum is €4,00 voor kinderen vanaf 3 jaar (volwassen begeleiders en Vrienden van het ZNMC hebben gratis toegang).