Dino muur

Natuurmuseum

Dinobotten slijpen!

29 december 2023

Het is uniek wat we nu weer gaan doen in Natuurmuseum E. Heimans! Op zondag 7 januari hebben we een super speciale Dino Dag. Je kunt botten van dinosauriërs bekijken, bevoelen, slijpen en polijsten. De botten zijn heel bijzonder en afkomstig van een grote dinosaurus, de Atlassaurus Imelakei. Restanten van deze dino zijn gevonden in het Atlasgebergte van Marokko.
De Atlassaurus was minstens 15 meter lang en woog meer dan 22.000 kilo. Het was een planteneter – moet je nagaan hoeveel blaadjes en takken hij per dag naar binnen moest werken! Hij leefde meer dan 160 miljoen jaar geleden in het Jura tijdperk.
Je kunt in het museum zijn botten bekijken onder de microscoop. Daarna kun je de botten, onder begeleiding van vrijwilligers van Amathysta, slijpen en polijsten met water en schuurpapier. Na afloop mag je een stukje Atlassaurus mee naar huis nemen. Er zijn ook botten van andere dino’s te bewerken, zoals van de Iguanodon uit Zuid-Engeland. De activiteit is ongevaarlijk en geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
In het natuurmuseum is op dit moment de expositie Dino’s te bezoeken. Kinderen vanaf 3 jaar betalen € 4,00 museumentree en €3,50 voor de dino-activiteit. Volwassen begeleiders en Vrienden van het ZNMC mogen gratis naar binnen.