Klimaatverandering

Natuurmuseum

Erwin vertelt (klimaat)

20 februari 2023

Aanstaande zondag – 26 februari  – verzorgt onze “alwetende” Erwin Kaspers weer een speciaal kindercollege. Deze keer vertelt hij over het klimaat en landschapsveranderingen door de eeuwen heen. Hij gaat eerst 300 miljoen jaar terug in de tijd en eindigt in het heden.
Erwin laat veel mooie, intrigerende beelden zien. En aan de hand daarvan reizen we door de geologische geschiedenis. We zien tropische bossen in Nederland, beelden van de ijstijd, en ook warme en koude periodes. We zoomen in op huidige klimaatveranderingen en kijken naar de mogelijke oorzaken daarvan. Erwin laat fossielen zien die soms meer dan 300 miljoen jaar oud zijn.
Het eerste kindercollege begint om 13.45 uur, de tweede start om 15.00 uur. Een college duurt ongeveer 45 minuten. Bezoekers kunnen ook de wisselexpositie Kletsnat (een ontdekkingstocht door de zoete-onderwaterwereld) bezoeken.
Toegang voor het museum bedraagt voor kinderen vanaf 3 jaar 4 euro. Volwassen begeleiders en Vrienden van het ZNMC hebben gratis entree. Het museum is geopend van 13.00 tot 17.00 uur