Margriet Oosting

Stadsboerderij

Vertrouwenspersoon

25 april 2022

Het ZNMC heeft nu ook een vertrouwenspersoon: Margriet Oosting. Zij is beschikbaar voor medewerkers en vrijwilligers van het ZNMC. Hieronder stelt zij zich voor.

Hallo allemaal,Mijn naam is Margriet Oosting en ik ben gevraagd door de Raad van Toezicht om vertrouwenspersoon ongewenst gedrag van het Zaans Natuur en Milieu Centrum te worden. Ik heb jarenlange ervaring als vertrouwenspersoon ongewenst gedrag bij het onderwijs in Zaandam. 

Wat is een Vertrouwenspersoon Ongewenst Gedrag?

Het uitgangspunt is dat iedereen in de organisatie zich tijdens het werk veilig moet voelen. Ongewenst gedrag door een ander, zoals pesten, (seksuele) intimidatie, discriminatie, kan het gevoel van onveiligheid geven. Je kunt dit direct bespreken met iemand waar je last van hebt of met je leidinggevende, maar je kan je ook wenden tot de vertrouwenspersoon ongewenst gedrag. Het gesprek is vertrouwelijk en zelf bepaal je dan wat er verder gebeurt. Samen zoeken we naar een oplossing. Het kan zijn dat het bij dit ene gesprek blijft, maar er kan bijvoorbeeld ook een gesprek komen met degene waar je last van hebt. Voor een gesprek kun je mij bellen, tel: 06 2432 1530.

Je hoeft vooraf niet je leidinggevende op de hoogte te stellen en ook is er geen toestemming nodig van je leidinggevende. Mocht je last hebben van ongewenst gedrag, aarzel dan niet om er iets aan te doen!