Vloerdeel geplaatst

NME

Gevloerd!

8 maart 2024

Donderdag 7 maart was een bijzondere dag. Sinds vorig jaar november vinden er werkzaamheden plaats op onze locatie en op deze mooie zonnige middag werden de vloerdelen van de begane grond geplaatst. In ons huidige leslokaal werden korte presentaties gegeven over het project. Er waren circa 50 belangstellenden, veel mensen uit de bouw-wereld en verder vooral betrokkenen (als ambtenaar of ZNMC-medewerker) bij het project.
Ronald de Vries (gemeente Zaanstad) vertelde hoe uniek dit project is en dat de opgedane kennis circulair bouwen in de toekomst beter mogelijk maakt. Ton de Koning (bouwbedrijf Jan Vet) liet weten dat dit voor hun bedrijf een heel bijzondere klus is, waarbij veel geleerd wordt voor de toekomst. Ton benadrukte dat hergebruik van materialen steeds vaker de standaard zal worden bij bouwprojecten. Paul Laport (ZNMC) schetste vervolgens hoe belangrijk het nieuwe gebouw voor het ZNMC is. Er wordt een geheel nieuw en groter museum gerealiseerd, en verder twee groepen kinderopvang, een horecavoorziening én volop ruimte voor onze educatieve werkzaamheden. Onze nieuwe locatie is ook nog eens dichter bij de Stadsboerderij, de schooltuinen en de natuurspeelplaats. Dit alles zorgt voor een unieke combinatie in de Zaanstreek, waardoor het huidige aantal bezoekers (ca. 110.000) nog groter kan worden!
Na de presentaties verrichtte wethouder René Tuijn een uiterst belangrijke handeling. Hij nam plaats in een grote hijskraan en legde een vloerdeel op de juiste plek. De hele begane grond is daardoor nu gelegd – en daarmee de basis van ons gebouw. De komende maanden wordt er druk doorgewerkt en we hopen in het voorjaar van 2025 onze nieuwbouw te betrekken. Het wordt vast en zeker prachtig!