Gekraagde aardster

Heemtuin

Kom van je (padden)stoel

10 oktober 2022

Hou je van paddenstoelen? Dan is dit hét moment om naar buiten te gaan. In bossen en parken vind je de prachtigste soorten vinden. In onze heemtuin zijn ook prachtige exemplaren te bewonderen. Aanstaande zondag worden er twee rondleidingen georganiseerd op de heemtuin. Paddenstoelenkenner Jacob Butter en andere deskundigen nemen je graag mee en kunnen er enthousiast over vertellen. Wat is precies het verschil tussen paddenstoelen, zwammen en schimmels? En hoe belangrijk zijn paddenstoelen en zwammen voor de bomen in de heemtuin? Het wordt haarfijn uitgelegd! En onze deskundigen hebben niet alleen verstand van paddenstoelen, ze kunnen je ook uitleg geven over andere herfstverschijnselen.
In de heemtuin vind je de Specht Inktzwam, de Anijs Champion, het Judasoor en de Gekraagde Aardster. Waarschijnlijk worden er zondag nog heel wat andere soorten gevonden. Kom langs: leuk voor het hele gezin!
Je hoeft niet te reserveren en deelname is gratis (al wordt een donatie op prijs gesteld). De rondleidingen beginnen om 11.00 en 14.00 uur.