biodiversiteitsdag 2023

Heemtuin

Vier de variatie!

26 juni 2023

Op zondag 2 juli organiseert het ZNMC weer een biodiversiteitsdag in de heemtuin. Het is een mooi moment om te vieren dat er zó veel prachtige soorten bestaan en dat deze op onze tuin aanwezig zijn. Er vinden diverse excursies plaats onder begeleiding van onze (vrijwillige) deskundigen. In de heemtuin zijn verschillende biotopen aangelegd die ook allemaal specifieke beplanting hebben. Welke soorten zijn gekozen en waarom passen deze soorten zo goed in deze specifieke omgeving?
We hopen bezoekers te inspireren om ook met hun eigen tuin aan de slag te gaan. Ook bij jou thuis kun je de biodiversiteit verhogen. Door meer variatie komen al snel meer dieren jouw tuin bezoeken. En niet alleen vogels, maar ook veel kleine beestjes die je nauwelijks opmerkt, zoals: bijensoorten, duizendpoten, miljoenpoten, springstaartjes, torretjes, spinnetjes en ga zo maar door. Leve de variatie!
Er is ook van alles te beleven. Om 11.00 uur wordt de fuik van de vijver gelicht. Waarschijnlijk zitten daar weer veel Amerikaanse rivierkreeften in. Ook over deze invasieve exoot kunnen onze deskundigen interessante informatie vertellen. Om 12.00 uur start een Vlinderroute over de tuin. Om 13.00 uur praat Jeroen Buijs je graag bij hoe je de biodiversiteit in jouw eigen tuin vergroot. Om 14.00 uur wordt er samen met deskundigen naar bodemdiertjes gespeurd.
De Biodiversiteitsdag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Deelname is gratis – een bijdrage wordt natuurlijk op prijs gesteld!