Libelle van wilgenteen

Natuurmuseum

Maak je eigen vis!

13 maart 2023

De takken van een wilgenboom zijn buigzaam en breken vrijwel nooit. Ze zijn daarom zeer geschikt om mooie dingen van te maken. Je kunt er sfeervolle speelhutten van maken (te zien op onze natuurspeelplaats!), handige deurmatten, opbergmanden in allerlei vormen en maten, palingfuiken of eendenkorven (te zien in onze sloot). Aanstaande zondag (19 maart) kan iedereen in het Natuurmuseum iets moois maken van wilgentenen.
Kinderen worden daarbij geholpen door mandenvlechter Herman Tijmes en “onze” Annemieke. Zij laten je zien hoe je het beste werkt met dit materiaal. Er zijn ook duidelijke voorbeelden die kinderen kunnen namaken, zoals visjes en onderzettertjes. Kinderen mogen hun creaties na afloop meenemen naar huis.
Verder kun je de wisselexpositie Kletsnat én op de Stadsboerderij onze lammetjes bewonderen. Een middagje ZNMC is dus écht wel een goed idee!
Kinderen vanaf 3 jaar betalen 4 euro toegang tot het museum, de eerste twee volwassen begeleiders zijn gratis (net als Vrienden van het ZNMC). Voor de wilgentenen wordt een kleine vergoeding van 1 euro gevraagd. Er zijn libellen te koop die ideaal zijn als tuinversiering. Deze kunstwerkjes kosten € 5,00 per stuk.