Slootdiertjes 2

Natuurmuseum

Zaanse waterdiertjes

31 mei 2022

Op zondag 12 juni kun je bij het ZNMC meedoen aan de Slootjesdagen. We gaan in de slootjes bij het natuurmuseum met schepnetjes aan de slag om te kijken wat er allemaal in onze Zaanse sloten te vinden is. Misschien vind jij wel een geelgerande watertor of waterschorpioen. Bootsmannetjes en schaatsenrijdertjes zijn er vast ook te vinden, en misschien wel een zoetwaterpissebed.
Deskundige medewerkers en vrijwilligers van het ZNMC zijn aanwezig om mee te kijken. Zij kunnen je alles vertellen over je vangst.
Rond 15.00 uur komt Klazien Hartog langs. Zij is hoogheemraad (dagelijks bestuurder) van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). Het leuke is dat Klazien geboren is aan de Zaan en veel passie heeft voor alles wat leeft en voorkomt in de Zaanse wateren. Zij zal zelf ook een schepnetje uitwerpen en vertellen over het belang van gezond en schoon water.
Het ZNMC verzorgt de schepnetjes en de zoekkaarten. Ook zullen we onze vangsten melden op waterdiertjes.nl. Zo helpen we mee om de kwaliteit en biodiversiteit van ons water beter in kaart te brengen. En natuurlijk zorgen we ervoor dat alle waterdiertjes na afloop weer veilig en wel terug in de sloot gezet worden. Deelname aan de activiteit is gratis.