IMG-20220714-WA0025

NME

Vaar-wel Flip!

15 juli 2022

In besloten gezelschap vond het (niet te officiële) afscheid van Flip plaats op de prachtige locatie BijBind op het Hembrugterrein. Na bijna 27 jaar dienst gaat hij met een verdiend pensioen. We berekenden dat Flip misschien wel een kwart miljoen kinderen heeft gezien in al die jaren. Dat is minstens vijf keer een uitverkocht voetbalstadion!  
Flip heeft genoten van alle lessen die hij gaf. De vaartochten door de veenweiden vond hij het allerleukst, ‘ook omdat je daar zelf iedere keer weer vreselijk van geniet,’ zo vertelde hij.
Van het ZNMC kreeg hij twee bijzondere afscheidscadeaus. Een muziekstandaard, die hij kan gebruiken in zijn vervolgcarrière als accordeonist, en een blindstempel. Met die blindstempel (een soort reliëfstempel) kan hij prachtige ex librissen plaatsen in zijn boekenverzameling.
Een verrassing was er ook nog doordat Hans Kuijper, voormalig stadsdichter, hem de Daam Schijfprijs kwam overhandigen. Deze prijs krijgt Flip voor zijn grootste prestaties in en rondom de Zaanse wateren. Geheel verdiend natuurlijk!