dino schedel

Natuurmuseum

Botten, dino’s én goud!

17 februari 2022

De komende tweee zondagen is er veel leuks te doen in het natuurmuseum! Je kunt de nieuwe expositie Schatgraven bezoeken en er zijn extra activiteiten aan gekoppeld (in samenwerking met vrijwilligers van geologievereniging Amathysta). Wat gaan we precies doen?
Op zondag 20 februari gaan we, in het leslokaal en op het pleintje voor het museum, op zoek naar kristallen. Er zijn stukken amathyst, rozenkwarts, bergkristal en diverse andere mineraalsoorten te vinden. Er zijn ook Mexicaanse geodes die gekraakt worden.
Op zondag 27 februari gaan we op zoek naar schatten. Deze keer in de vorm van mineralen, fossielen, edelstenen en haaientanden. Ook deze activiteit vindt grotendeels buiten plaats. Er is deze zondag ook een kampvuurtje waar je je eigen broodje kunt bakken.
We beginnen om 11.00 uur en sluiten de activiteit af rond 16.00 uur. Binnen kun je tot 17.00 uur de expositie Schatgraven bewonderen.

Kosten
De deelnemers betalen €3,50 per activiteit. Kinderen vanaf drie jaar betalen 4 euro toegang voor het museum (de eerste twee volwassen begeleiders zijn gratis, net als Vrienden van het ZNMC)