Goud in vaas

Natuurmuseum

Op jacht naar de schat!

29 augustus 2022

De zomervakantie is voorbij. Tijd om andere leuke dingen te gaan doen. En er is genoeg leuks te doen: bijvoorbeeld schatgraven in Natuurmuseum E. Heimans. Op zondag 4 september zijn er op ons museumpleintje en in de museumlokalen diverse schatten verborgen. Je kunt kristallen, mooie edelstenen en fossielen vinden. Het gaat om edelstenen als amathysta, rozekwarts, bergkristal, jaspis, tijgeroog en nog veel andere soorten. Ook kun je fossielen botten vinden van dieren die leefden in de ijstijd. En haaientanden, bijzondere schelpen en koralen.
In het natuurmuseum kun je de vaste expositie Natuur in de stad bewonderen en is een kleine expositie ingericht over schatgravers en hun schatten.
In en rondom het museum zijn deskundige vrijwilligers van geologievereniging Amathysta aanwezig. Zij kunnen je helpen om je vondsten schoon te maken en te determineren, met behulp van zeven en microscopen. Na afloop kunnen de eerlijke vinders hun vondsten mee naar huis nemen. En ontvangen ze een echte Schatgravers-oorkonde!
Het schatgraven begint om 11.00 uur en we sluiten af rond 17.00 uur. Deelname aan de activiteit bedraagt € 3,50. Voor het museum betalen kinderen vanaf 3 jaar € 2,00 entree (volwassen begeleiders en donateurs zijn gratis welkom)