Schatten vd aarde

Natuurmuseum

Avonturiers opgelet!

28 april 2023

Hé, avonturier! Op zondag 7 mei gaan we in én rondom het Natuurmuseum E. Heimans op zoek naar bijzondere schatten die je ook in het echt op aarde kunt vinden. Denk maar aan goudklompjes, bijzondere mineralen en schitterende kristallen.
Verder kun je edelstenen vinden en fossielen van dieren uit de IJstijden (zoals de mammoet, de bison, de wolharige neushoorn en het oerpaard). Sommige fossielen zijn al meer dan 400 miljoen jaar oud! De activiteit vindt binnen en buiten plaats. Deskundigen van geologievereniging Amathysta zijn aanwezig om je vondsten te determineren. Ook zijn er microscopen waarmee je jouw vondsten zelf nog eens nader kunt beschouwen. Je mag vijf vondsten meenemen naar huis om jouw verzameling aan te vullen.
We beginnen met “Schatten van de aarde” om 11.00 en gaan door tot ongeveer 16.00 uur. Deelname aan de activiteit bedraagt € 3,50 per persoon (exclusief museumentree). In het museum kun je de wisselexpositie Rode Oortjes bezoeken (inclusief speurtocht “Waar is mijn kind??”) en een kleine expositie over de schatten van de aarde. Avonturiers vanaf drie jaar betalen € 4,00 entree. Jongere kinderen, volwassen begeleiders én Vrienden van het ZNMC mogen gratis naar binnen!