Oorwurmhotel

Natuurmuseum

Bouw je eigen diertjeshotel

21 november 2022

Sommige mensen krijgen de kriebels van bodemdiertjes, maar dat is niet nodig. De meeste bodemdiertjes doen geen mens kwaad (soms wel een vlieg…) en ze zijn bovendien zeer nuttig voor het milieu. Ze eten bladluizen, woelen de aarde om en maken zo de grond lekker luchtig en vruchtbaar. Doordat bodemdiertjes de grond zo goed bewerken, kunnen wij er daarna weer voedsel op verbouwen. Bodemdiertjes vormen zodoende een onmisbare schakel in de kringloop.

‘Onze’ juf Annemieke weet er alles van en kan enthousiast vertellen over oorwurmen, pissebedden, miljoenpoten en keverlarven. Ze helpt zondag de kinderen om een prachtig luxe “Oorwurm-hotel” te maken. Want als je ze beter leert kennen, dan bezorg je deze nuttige beestjes heel graag een dak boven het hoofd.
Aanstaande zondag (27 november) is het bij ons Bodemdiertjes-dag. Het museum gaat om 13.00 uur open en sluit om 17.00 uur. Kinderen vanaf drie jaar betalen €4,00 entree (volwassen begeleiders en Vrienden zijn gratis). De bouwkosten per hotel bedragen € 1,00.