Mierendokter Lasius

Natuurmuseum

Gemier in het museum

29 september 2022

Er bestaan meer dan 12 duizend mierensoorten! Ze leven in kolonies en kunnen zich altijd uitstekend aanpassen aan de omstandigheden. Elke kolonie heeft een koningin en daarnaast zijn er ontelbare werkmieren, verkenners, voedselverzameleraars en andere soorten mieren. Voor alle mieren geldt: het zijn harde werkers en ze doen altijd hun best voor het belang van de groep.
Een half jaar geleden kwam Mierendokter Lasius (echte naam: Mitchel) naar ons museum om erover te vertellen. Hij weet ontzettend veel van insecten. Thuis heeft hij verschillende soorten wandelende takken en diverse mierenkolonies. Hij weet daar alles van. Wat eten ze? Wat bouwen ze? Welke verschillende mierensoorten bestaan er? Kunnen ze je bijten? Waarom zijn ze zo gek op zoetigheid? Dokter Lasius is gefascineerd door het leven van mieren en kan er uitgebreid over vertellen. Een half jaar geleden waren de bezoekers zeer enthousiast en daarom hebben we hem nog een keer uitgenodigd!
Op zondagmiddag 2 oktober is Lasius in ons leslokaal. En natuurlijk neemt hij mieren mee om te laten zien. Wil jij alles weten over die kleine ijverige werkers – kom dan langs. Je kunt dan tegelijkertijd onze expositie “Deur dicht! Licht uit!” bezoeken. Kinderen vanaf 3 betalen 4 euro (de eerste volwassen begeleiders en Vrienden van het ZNMC zijn gratis)