Rij voor tent

NME

Recordaantal bezoekers

9 januari 2023

Bezoekerscijfers 2022

Het jaar 2022 begon nog heel onzeker, met een harde lockdown. Hierna konden al onze locaties gelukkig weer open en dat bleven ze ook de rest van het jaar. Het heeft prachtige bezoekerscijfers opgeleverd. Naar de heemtuin kwamen ruim 32.000 bezoekers. Geen record, maar wel een flinke vooruitgang ten opzichte van de afgelopen jaren. Waarschijnlijk heeft de komst van de nieuwe wijk Gouwpark daar mee te maken.
Op onze schooltuinen werd volop getuinierd. Bijna 450 kinderen uit de Zaanstreek hadden een tuintje onder onze leiding. Naar het natuurmuseum kwamen (inclusief de lessen) ruim 5000 bezoekers. Een laag aantal dat helaas sterk beïnvloed is door de sluiting vanwege de pandemie.
Dit jaar gingen de meeste van onze NME-lessen (Natuur en Milieu Educatie) weer door. In totaal ontvingen wij meer dan 17.000 Zaanse leerlingen op onze locaties. Als er geen lessen gecanceld hadden hoeven te worden, was het aantal op bijna 25.000 uitgekomen! Toch nog best een flink verschil dus.
Het beste nieuws kwam van de Stadsboerderij. Meer dan 120.000 bezoekers kwamen het afgelopen jaar door de poort gelopen! Dat had waarschijnlijk te maken met de nieuwe natuurspeelplaats, de organisatie van goedbezochte evenementen (kinderboekenmarkt en Schaapscheren) en het fijne weer. De maand maart was zelfs de drukste maand ooit op de boerderij, en verder werden er in bijna alle maanden nieuwe maandrecords geboekt: januari, maart en juni tot en met oktober. Nooit eerder kwamen er in die maanden zoveel bezoekers naar de Stadsboerderij als in 2022.
Als de nieuwbouw er eenmaal staat (inclusief een nieuw museum en aantrekkelijke horeca!) schieten we waarschijnlijk met gemak door de grens van 150.000 bezoekers heen. Met recht kunnen we ons dan een geweldige hot-spot van Poelenburg noemen!