Erwin lezing

Natuurmuseum

Fossielendag

12 december 2022

Afgelopen zondag was het al gezellig druk in het natuurmuseum. Erwin Kaspers hield een Kindercollege over het ontstaan van fossielen. Aanstaande zondag (18 december) is het Fossielendag in het natuurmuseum en kunnen bezoekers zelf aan de slag! Binnen en buiten is er dan van alles te doen.
We gaan op zoek naar verschillende soorten fossielen. Onder andere van koralen, ammonieten, belmnieten, zee-egels, versteend hout en diverse andere fossielen. Je kunt graven naar botten van de mammoet, de wolharige neushoorn, de bison en het hert. De aanwezige botten van deze dieren komen uit de ijstijd en zijn minstens 40 duizend jaar oud! Je kunt ook naar fossiele haaientanden zoeken.
De activiteiten beginnen vanaf 11.00 uur en duren tot 16.00 uur. Vanaf €3,50 per activiteit kun je meedoen. Voor toegang tot het museum betaal je €4,00 voor kinderen vanaf 3 jaar (volwassen begeleiders mogen gratis naar binnen). Bezoekers kunnen dan ook onze vaste expositie en de wisselexpo “Deur dicht, licht uit!” bewonderen.