Gespitte schooltuin

Schooltuinen

Schooltuin als bomenhub

16 januari 2024

Van oktober tot april gebeurt er normaal gesproken niet zo heel veel op ons schooltuinencomplex. Natuurlijk, we maken het terrein winter-klaar en zorgen er vanaf februari voor dat er een paar maanden later weer schoolklassen kunnen tuinieren. Het échte schooltuinwerk vindt pas plaats vanaf begin april.
Dit jaar wordt een deel van het complex gebruikt als “bomenhub”. Dit gebeurt in samenwerking met de organisatie Bomen nu. Zij kuilen enkele duizenden boompjes bij ons in, die gerooid zijn in bijvoorbeeld de Kalverpolder. Vanaf februari zijn deze boompjes op te halen door geïnteresseerden. Over de precieze data zullen we later berichten.
Wij vinden het leuk dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan het boomrijker maken van Zaanstad. Ondertussen staan wij natuurlijk zelf ook niet stil. Op 10 januari is een deel van het complex geploegd. Dat was nog een hele klus: eerst was de grond veel te nat, daarna trok de vorst erin. Gelukkig is het uiteindelijk toch goed gelukt en kunnen we vanaf april weer leerlingen van het basisonderwijs tuinonderwijs aanbieden.