Afleveren materialen darwinpark

NME

Voorbereidingen bouw

27 januari 2022

Er wordt keihard gewerkt aan ons nieuwe gebouw. Op allerlei manieren zijn daar al heel veel mensen hard mee aan de slag. Er worden vergunningen aangevraagd, contracten opgesteld, fondsen aangeschreven en het nieuwe ontwerp wordt regelmatig aangepast op basis van nieuwe adviezen en wensen.
In Saendelft wordt ondertussen het oude gebouw van basisschool De Octant gedemonteerd. Daar is door medewerkers van Bentvelzen & Jacobs een paar maanden aan gewerkt en het werk is bijna gedaan. Veel van de materialen liggen nu in een loods opgeslagen. Daarbij gaat het om allerlei binnen-materialen, zoals keukenblokken, sanitair, traponderdelen en ook duizenden schroeven en moertjes die nog gebruikt kunnen worden.
Een deel van de bouwmaterialen wordt alvast naar de nieuwe bestemming gebracht. De afgelopen week zijn er onderdelen van het dak en vloerplaten in het Darwinpark afgeleverd. Het is de inschatting dat 80 tot 90% van alle materialen hergebruikt kunnen worden. Dat is een groot circulair succes!
Het bouwterrein is veilig afgezet met hekken, zodat kinderen niet vanuit de natuurspeelplaats tussen de bouwmaterialen terecht kunnen komen. En er kan dus gewoon doorgespeeld worden tijdens de bouw.
Het is de verwachting dat de eerste paal in april, mei of juni geslagen kan worden. Dan zal bouwbedrijf Jan Vet aan de slag gaan. Hopelijk vindt de opening van onze nieuwe locatie eind 2022 of begin 2023 plaats.
We hopen er de komende tijd nog veel Zaanse partners bij te krijgen, zodat de realisatie van onze nieuwbouw echt een duurzaam, circulair Zaans feestje wordt!