SprookjesBos-63

Heemtuin

Reserveer voor sprookjes

11 augustus 2022

Dit jaar staat de heemtuin de laatste week van de zomervakantie in het teken van sprookjes. Vanaf zondag 21 augustus t/m vrijdag 26 augustus kun je weer genieten van de fantastische sfeer op onze tuin. Je kunt Roodkapje zien rondhuppelen, maar wellicht vind je ook de kip met de gouden eieren of Klein Duimpje. De Vriendelijke Vertelheks leest prachtig voor en kinderen kunnen genieten van een tochtje op de boot van de heen-en-weer-wolf.
De heemtuin staat vol tientallen kleine figuurtjes, zoals trollen, elfjes en kabouters. Maar je vindt er ook hele grote creaties. De grote draak ligt rustig verscholen in het water en in het hoge gras kun je de tenen van de slapende reus ontdekken. Bezoekers zijn makkelijk anderhalf uur heerlijk aan het speuren en aan het bewonderen in de tuin.
Kinderen vanaf 2 jaar betalen €5,00 entree (volwassen begeleiders mogen gratis naar binnen). Zij krijgen daarvoor een speurtochtroute en wat lekkers op het einde. Ons Kaboutercafé is geopend, dus je kunt daar ook nog overheerlijke pannenkoeken en ander lekkers kopen. Reserveer nu alvast voor je favoriete tijdstip (zie hierboven).

Ieder jaar zijn er veel vrijwilligers betrokken bij de Sprookjestuin. Als je ook wilt meehelpen? We kunnen altijd nog helpende handjes gebruiken. Meld je aan bij Jeroen Buijs (j.buijs@zaansnatuurmilieucentrum.nl)