kip-en-dino-foto-tom-kisjes

Natuurmuseum

In het spoor van de dino’s

8 januari 2017, 13.00 uur - 16.30 uur

Op de laatste dag van de Kerstvakantie, zondag 8 januari, is er in het Natuurmuseum een speciale Dino-middag. Door de deskundige leden van de  Geologische vereniging  Amathysta is een bijzondere expositie bijeengebracht van echte  dino-fossielen,  zoals dino-eieren, grote dino-tanden, versteende dino-botten en zelfs fossielen van dino-poep!

Je kan op deze middag terecht met al je vragen over dino’s . We laten je zien waar de vindplaats zich bevind van de T-Rex van Naturalis  en hoe de dino uit het gesteente is gehaald. Er zijn ook veel modellen te zien van dinosaurussen. Je mag ze aanraken (als je durft). Er worden  films getoond over het leven van de dinosaurus, hoe ze leefden en wat ze aten.

Je kan op deze middag ook dinotanden van gips maken; met afgietsels van echte dino-tanden. Met verf kan je de tanden ook een kleurtje geven. Deelname aan deze activiteit kost € 2.50 per persoon en dat kan al vanaf 3 jaar.

Op de naastgelegen stadsboerderij zijn levende dino’s te bewonderen. Want, zoals je misschien wel weet, zijn dino’s niet allemaal uitgestorven en stammen kippen en andere vogels rechtstreeks van hen af!

In het museum kan nog t/m de Kerstvakantie de interactieve wisselexpo “Kriebelbeestjes” voor jonge kinderen worden bezocht.

Museumentree wordt geheven voor kinderen vanaf 3 jr. en bedraagt 4,- p.p. Volwassenen en donateurs gratis entree. Het museum is geopend op zondagmiddagen van 13.00 tot 17.00 uur. Het natuurmuseum ligt aan de Thijssestraat te Zaandam, naast stadsboerderij Darwinpark.