Sprookjesbos 064 foto Bart Homburg

Heemtuin

Herfstvakantie: Sprookjes in de heemtuin!

25 oktober 2019, 10.00 uur - 16.00 uur

Tijdens de herfstvakantie, elke dag t/m vrijdag 25 oktober, is de heemtuin te Zaandam weer omgetoverd tot een “Sprookjestuin”. Na eerdere succesvolle, druk bezochte edities uitgegroeid tot een begrip.

Zoek de kip met de gouden eieren. En wie weet kom je onderweg Roodkapje tegen. Wie wil mag meevaren met het bootje van de Heen- en Weerwolf uit Pluk van de Petteflet.  Elke dag is er een vriendelijke voorleesheks. In het indianendorp kan je je eigen broodje bakken. De theetuin en het kaboutercafé zijn open. We vinden het leuk als je zelf gekleed komt als je favoriete sprookjesfiguur!

De tuin is op deze “sprookjesdagen” (alleen bij de hoofdingang nabij de vijver) geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. LET OP: Een uur voor sluiting -of eerder als het maximaal aantal dagkaarten is verkocht-  stopt bij de ingang de uitgifte van toegangskaarten, ook vanwege de tijd die nodig is om de speurtocht te lopen!

Entreeprijs voor kinderen vanaf 2 jaar is  € 5,- Dat is inclusief speurtocht, limonade en iets lekkers. Volwassenen hebben gratis toegang. Betaling via  pin is mogelijk.

Parkeren kan oostelijk van de tuin, nabij de IJdoornflat in de wijk Peldersveld, en westelijk van de tuin, aan de parallelweg van de Heijermansstraat of in de Rosmolenwijk. De heemtuin ligt in het Burg. In ’t Veldpark te Zaandam, direct ten zuiden van het Zaans Medisch Centrum.

Meer info: heemtuin 075-6352185 beheerder Jeroen Buijs: j.buijs@zaansnatuurmilieucentrum.nl