Lanzarote-2 foto Tom Kisjes

Natuurmuseum

De boeiende wereld van vulkanen

19 maart 2017, 13.00 uur - 16.30 uur

Op zondagmiddag 19 maart zijn de leden van de geologische vereniging Amathysta in het Natuurmuseum om geinteresseerde bezoekers in te wijden in de boeiende wereld van vulkanen en vulkanisme. Vulkanen hebben altijd een opbouwende én vernietigende rol gespeeld in de geschiedenis van onze planeet.

Er is een expositie te zien met vulkanische gesteenten en mineralen, zoals vulkanische bommen,  vulkanisch as en diverse lavasoorten. In de vulkanische gesteenten kunnen zich prachtige mineralen vormen,  zoals agaat en  de bekende paarse amethist. De gesteenten en mineralen die op de expositie te zien zijn  komen van Hawaii, de Canarische eilanden, India,  Afrika , Amerika en natuurlijk ook uit de vulkanengebieden in Europa, zoals  IJsland, Turkije , Frankrijk en Duitsland. Uit zeer  diepte lagen van onze Aarde komen de diamanten en olivijn. Ook deze mineralen zijn te bewonderen. En niet alleen te bewonderen, want elke bezoeker mag  een stukje olivijn uitzoeken dat van grote  diepte uit  de aarde door vulkanen omhoog is gestuwd. Dit mag gratis mee naar huis worden genomen! Er worden ook films over vulkanen getoond. Een leuke en leerzame middag voor jong en oud.

Deze activiteit begint om 13.00 uur en eindigt om 16.30 uur. Het museum is tot 17.00 uur open. Er staat momenteel een leuke, interactieve wisselexpo over zwerfafval, afvalscheiding en recycling: de “Afval Experience”.

De entree voor het museum bedraagt 4 euro voor kinderen vanaf 3 jaar. De entree voor volwassen begeleiders is gratis. Het museum is gelegen aan de Thijssestraat te Zaandam, naast stadsboerderij Darwinpark.

(foto: Vulkanische bom Lanzarote, foto Tom Kisjes)