Arjan Postma met publiek

Heemtuin

Biodiversiteitsdag in heemtuin Zaandam

7 juli 2019, 11.00 uur - 16.00 uur

Op zondag 7 juli organiseert het Zaans Natuur & Milieu Centrum in de heemtuin van Zaandam een “Biodiversiteitsdag”.

Bezoekers gaan met deskundigen op pad om in de tuin op zoek te gaan naar de planten en dieren die er leven. Er wordt bijvoorbeeld gelet op insecten, vogels, planten, waterdiertjes, vissen en zoogdieren. Voor allerlei soorten is het goed toeven in het stadse groen! De leefgebieden in de heemtuin zijn met veel zorg aangelegd. Dat loont, want in de “Natuuratlas Zaanstad” komt de heemtuin duidelijk naar voren als een hotspot voor dier- en plantensoorten. Excursiedeelnemers kunnen veel inspiratie opdoen om ook de soortenrijkdom in eigen tuin te stimuleren.

Een groot deel van de tuinbiodiversiteit bestaat uit kleine diertjes. In de heemtuin van Zaandam zijn ongeveer 250 soorten dieren waargenomen. Of het nu gaat om soorten van bijenhotels en blader- en takkenhopen of van waterplantrijke vijvers, composthopen, vleermuiskasten of stenenhopen… dieren weten verrassend snel deze kleine leefgebieden te vinden en zo is elke tuin in te richten als een oase voor biodiversiteit!

De activiteiten starten om 11.00 uur en worden rond 16.00 uur beëindigd. Toegang/deelname gratis. In de theetuin kan men genieten van een kopje thee of koffie met wat lekkers. En vlak naast de theetuin kan de tuinliefhebber mooie heemtuinstekjes scoren, tegen een aantrekkelijk prijsje. Geen pin aanwezig, contante betaling!

De heemtuin ligt in het Burg. In ’t Veldpark te Zaandam, direct ten zuiden van het Zaans Medisch Centrum. Parkeren kan westelijk van de tuin, aan de parallelweg van de Heijermansstraat, in de Rosmolenwijk of oostelijk van de tuin, nabij de IJdoornflat in de wijk Peldersveld.

Meer info: heemtuin 075-6352185 beheerder Jeroen Buijs: j.buijs@zaansnatuurmilieucentrum.nl