Hollander jongen

Voorlichting huisdieren (afstand)

Problemen bij de aanschaf van huisdieren komen door

  • onbetrouwbare handel in huisdieren
  • te weinig kennis bij en voorlichting door huisdierhandelaren
  • gebrek aan kennis bij huisdiereigenaren
  • ondoordachte aanschaf

 

Bezint eer gij begint

Het is heel belangrijk dat je voordat je een huisdier aanschaft heel goed nadenkt over de gevolgen daarvan. Wat heeft het dier nodig en hoe kun je daar als eigenaar het beste voor zorgen. Wie zorgt er voor het dier als jij dat niet kan of niet meer wilt? Dat kan zijn vanwege vakantie, gezondheidsredenen of gewoon omdat je er geen zin meer in hebt. Wees je ervan bewust dat een huisdier GEEN impuls aankoop is!

Onze medewerkers informeren u graag over de huisvesting, voeding en verzorging van de meest uiteenlopende huisdieren. Voordat u een dier aanschaft, kom gerust eens bij ons langs!

 

Afstandsdieren

Regelmatig worden bij de boerderij dieren aangeboden, bijvoorbeeld omdat er niet langer meer voor gezorgd kan worden. Onze boerderij neemt slechts in enkele gevallen konijnen aan dus mocht je om welke reden dan ook echt niet meer voor je konijn kunnen of willen zorgen, dan kunnen wij het van je overnemen. Alleen als je echt afstand wilt doen van je konijn dan kun je hem of haar bij ons brengen (let op; we nemen alleen konijnen aan). Je moet dan wel het hok of de kooi erbij leveren, een afstandsverklaring ondertekenen en € 7,50,- betalen. Het is goed om te beseffen dat het konijn niet op onze boerderij zal blijven, wij zullen proberen het konijn particulier te verkopen. Als dat na ongeveer een maand niet is gelukt dan zal het naar een handelaar gaan.

Onderstaand adressen voor goede opvangcentra in de regio voor uw gewezen huisdier of voor gevonden en/of gewonde dieren. Ook bij die instanties kunnen kosten worden berekend voor het afstaan van het dier.

 

Zaanse Stichting Dierenzorg
DR. H.G. Scholtenstraat 38
Zaandam 075-6163204
Alleen hond en kat

Vogelopvangcentrum Zaanstreek
Busch 2
Krommenie 075-6213737
Alleen vogels

Kinderboerderij Rooswijk
Dr. JJ van der Horststraat 2D
Zaandijk 075-6409017
Alle kleine huisdieren (geen hond en kat)