Paul Laport foto Mark van Kollenburg

NME

Nieuwe directeur ZNMC bekend

23 mei 2019

Na een gedegen sollicitatieprocedure is nu duidelijk geworden wie per september a.s. de nieuwe directeur van het Zaans Natuur & Milieu Centrum wordt. Als opvolger van Tom Kisjes, die na 41 jaar natuur & milieu educatie (waarvan 26 jaar directie) komend najaar met pensioen gaat. Paul Laport is nu nog gemeenteraadslid én fractievoorzitter van GroenLinks in Zaanstad. Afgelopen woensdag maakte hij kennis met de medewerkers van het ZNMC. ‘Het is een heel enthousiast team,’ vertelde hij. ‘Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe baan. Vanaf september ga ik me er voluit voor inzetten. Voor die tijd zal ik al het een en ander doornemen met Tom Kisjes. Hij heeft meer dan veertig jaar voor het centrum gewerkt. Het zal nog een hele klus worden om in zijn voetsporen te treden. De plannen voor de natuurspeelplaats en het nieuwe, multifunctionele ZNMC onderkomen op het terrein van stadsboerderij Darwinpark spreken mij in ieder geval zeer aan. Ik heb er geweldig veel zin in om daar met dit enthousiaste team vorm aan te gaan geven!’

 

foto: Mark van Kollenburg