mooie-stenen-foto-tom-kisjes

Natuurmuseum

Edelstenen slijpen in natuurmuseum

11 februari 2019

Op zondag 24 februari  -laatste zondag in voorjaarsvakantie-  kunnen museumbezoekers jong en oud hun eigen edelsteen slijpen  onder begeleiding van leden van geologische vereniging Amathysta.

Er is keuze uit verschillende soorten edelstenen, zoals agaat, jaspis, amethyst, roze kwarts, jade en vele andere soorten. De stenen worden geslepen op glasplaten met slijppoeders en water. Daarna worden ze gepolijst en mogen de deelnemers hun steen meenemen. Stenen slijpen is zeer geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en ongevaarlijk. Ook is er een demonstratie van edelsteenslijpers met slijpmachines.

De kosten voor deelname aan de activiteit bedragen 2,- euro per steen, naast de reguliere museumentree. De entree voor het museum bedraagt 4,- voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar. Eerste twee begeleiders van betalende kinderen en donateurs gratis entree. LET OP: contante betaling. Geen pin aanwezig.

Slijpen kan vanaf 13.00 uur tot 16.30 uur. Het betreft een doorlopende activiteit, op elk gewenst moment kan worden deelgenomen. Openingstijd museum: zondagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Het museum bevindt zich direct naast het terrein van stadsboerderij Darwinpark, aan de Thijssestraat 1 te Zaandam.