Biodiversiteitsdag Zaandam 07-07-19

Heemtuin

Biodiversiteitsdag 2019 Heemtuin Zaandam

11 juli 2019

Op zondag 7 juli jl. organiseerde het Zaans Natuur & Milieu Centrum in de heemtuin van Zaandam de eerste “Biodiversiteitsdag”.

Ongeveer 150 bezoekers gingen met deskundigen op pad om in de tuin op zoek te gaan naar de planten en dieren die er leven. Voor allerlei soorten is het goed toeven in het stadse groen! In de “Natuuratlas Zaanstad” komt de heemtuin duidelijk naar voren als een hotspot voor dier- en plantensoorten.

Wethouder Gerard Slegers en gemeente-ecoloog Gijs Doeglas waren aanwezig om het aanwezige publiek een toelichting te geven op de inspanningen die de Gemeente Zaanstad verricht t.b.v. de stadse biodiversiteit, en ook op de dilemma’s waar men daar dan soms voor staat. Vervolgens liep een kleine delegatie naar een stukje hooiland langs de Gouwsloot, waar de wethouder samen met jongste bezoeker Moos een bloemrijk zadenmengsel uitstrooide. De er vlakbij gelegen heemtuin adopteert dit hooilandje.

De heemtuin ligt in het Burg. In ’t Veldpark te Zaandam, direct ten zuiden van het Zaans Medisch Centrum. Meer info: heemtuin 075-6352185 beheerder Jeroen Buijs: j.buijs@zaansnatuurmilieucentrum.nl