fossiele-haaientanden-foto-znmc

Natuurmuseum

Fossiele haaientanden zoeken in Natuurmuseum Zaandam

20 januari 2019, 13.00 uur - 16.00 uur

Op zondag 20 januari wordt in aansluiting op de nu te bezichtigen wisselexpositie “Dino’s”  wederom een bijzondere kinderactiviteit georganiseerd  m.m.v. leden van geologische vereniging Amathysta.

Deelnemers kunnen 60 miljoen jaar oude fossiele haaientanden uit zand zeven. En er kunnen gipsen dino pootafdrukken worden gemaakt. Tenslotte zijn er diverse fossielen te prepareren en schoon te maken. De bezoekers mogen betreffende zaken natuurlijk mee naar huis nemen. Er is nog een kleine fossielenexpositie te bewonderen. Kortom, wederom een boeiende middag voor de liefhebbers.

De kosten voor deelname aan de activiteit bedragen 2,50 per persoon, naast de reguliere museumentree. Het betreft een doorlopende activiteit, op elk gewenst moment kan worden deelgenomen. Echter: vol is vol. De entree voor het museum bedraagt 4,- voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar. Eerste twee begeleiders van betalende kinderen en donateurs gratis entree. LET OP: contante betaling. Geen pin aanwezig. Openingstijd: zondagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Het museum bevindt zich direct naast het terrein van stadsboerderij Darwinpark, aan de Thijssestraat 1 te Zaandam.