clara bew

Activiteiten jaaroverzicht 2018

Vrijdag 19-01/16-02/16-03/20-04/18-05/15-06 /20-07/21-09/19-10 /16-11/21-12 – Repair Café
Het Repair Café is een buurtinitiatief dat repareren promoot als alternatief voor weggooien. Maar het Repair Café is meer, de bijeenkomsten zijn ook bedoeld om reparatiekennis te behouden en de sociale cohesie in de buurt versterken. Buurtbewoners kunnen met kapotte spullen terecht in de educatieve ruimte van de stadsboerderij, om die ter plaatse samen met de aanwezige reparateurs weer in orde te maken. De reparateurs repareren spullen, zoals broodroosters, videorecorders, (wekker-)radio’s, koffiezetapparaten, speelgoed, klokken, lange broeken, overhemden, gordijnen en lampen. Er is ook de mogelijkheid om kleine reparaties (lampjes vervangen of band plakken) aan uw fiets te laten doen.
Elke derde vrijdag van de maand (exclusief de zomermaanden) is er van 14 – 16 uur een Repair Café. Dus heeft u ook kapotte voorwerpen in huis? Kom dan langs, want terwijl de reparaties gezamenlijk worden uitgevoerd -gratis, of tegen een vrijwillige bijdrage- zijn de bijeenkomsten ook vooral gezellig!

Zondag 1 april– Op eerste Paasdag vieren we de verjaardag van tante Clara
Pasen vieren en tegelijkertijd de verjaardag van tante Clara, de bekendste kip in Zaanstad. Met een programma gericht op de leeftijdsgroep 4 tot 8 jaar. Meer info volgt.

Zondag 27 mei – Schapen scheren
De schapen trekken deze dag hun warme jas uit. Dat doen ze natuurlijk niet zelf, daarvoor komt de schapenscheerder langs. En daar maken we altijd een feestelijke gebeurtenis van. Om 11.00 uur beginnen we en verspreid over de dag worden alle schapen geschoren. Net als voorgaande jaren is ook de schaapskudde van het Westerwindpad weer te gast, en ook die worden alle 250 geschoren. Er zijn verder tal van activiteiten.

Zondag 26 augustus – Honing oogsten met de imker
Op de stadsboerderij en op het nabij gelegen schooltuinenterrein staat een bijenstal. Imker Flip Valk laat deze middag zien hoe hij de honing oogst en in potten doet. Aanwezige kinderen kunnen hem daarbij behulpzaam zijn, in een echte imker outfit. Natuurlijk kan deze Zaanse honing ook geproefd en aangekocht worden! Vrij entree, in de educatieve ruimte van de stadsboerderij. Aanvang 13.00 uur. Einde 16.00 uur.

Zondag 30 september- Reptielenmiddag
Op zondagmiddag 30 september wordt op stadsboerderij Darwinpark te Zaandam informatie verstrekt over reptielen, schorpioenen en spinnen. Dit gebeurt met medewerking en onder leiding van Joop Oudhoff van reptielen advies centrum RAC BOA. Hij illustreert zijn betoog met een aantal dieren uit het centrum. Het is misschien een onuitroeibaar fenomeen; mensen, die in een opwelling en gespeend van voldoende kennis een reptiel (of ander dier) in huis nemen. Dergelijke dieren vereisen een zorgvuldige verzorging door een deskundige dierenhouder. Voor een doorsnee dierenliefhebber zijn reptielen en ongewervelde exoten feitelijk geen geschikte huisdieren! Joop Oudhoff vertelt op een besliste en boeiende wijze waarom. En met welke treurige uitwassen hij wordt geconfronteerd. De activiteit starten om 14.00 uur en eindigt rond 16.00 uur. Vrij entree. Het betreft een doorlopende presentatie.

Zaterdag 27 oktober – Halloween
In een sfeervolle en kindvriendelijke ambiance viert stadsboerderij Darwinpark een groots Halloweenfeest, nadrukkelijk gericht op jongere kinderen. Het feest begint daarom al om 16.00 uur en eindigt (in het donker) om 20.00 uur. Voor deze activiteit wordt entree geheven en kunnen kaarten vooraf worden gekocht. Nadere berichtgeving volgt tzt.

Zondag 16 december – Kerstbingo
Een spetterende kerstbingo. De kaarten voor alle drie de rondes koop je voor aanvang en dan speel je ook automatisch mee in de tombola. Ook is er gelegenheid voor een hapje en een drankje. Kom op tijd, want vol is vol!