les in natuurmuseum

Educatieaanbod

Op het gebied van kennisontwikkeling, educatie en beleving zijn wij van oorsprong georiënteerd op het basisonderwijs maar het laatste decennium hebben onze werkzaamheden zich uitgebreid naar eigenlijk alle doelgroepen. Zo verzorgen wij o.a. natuureducatie voor beroepsopleidingen van het Regio College en mensen met verstandelijke beperking. Daarnaast kunt bij ons terecht voor educatieve projecten, lezingen, excursies, korte cursussen en informatie over lokale ontwikkelingen op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid. Ook bieden wij ondersteuning op het gebied van de organisatie en implementatie van educatieve projecten, activiteiten en campagnes. Tevens kunnen wij de werving en communicatie hierbij verzorgen.
Doordat u rechtstreeks contact heeft ontstaat een grote mate van betrokkenheid bij de uit te voeren projecten en wordt innovatief en meedenkend te werk gegaan. Hierdoor kan maatwerk worden verricht, worden misverstanden voorkomen, en worden gedane beloftes daadwerkelijk nagekomen. Het ZNMC is daarmee een organisatie waarmee het prettig samenwerken is. Opdrachtgevers als Provincie Noord-Holland – Laag Holland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, gemeente Zaanstad en Staatsbosbeheer zijn voor ons bekende partners.

Basisonderwijs
Het basisonderwijs in Zaanstad maakt al zo’n 35 jaar gebruik van onze diensten op het gebied van natuur- en milieu educatie. En al decennia lang resulteert ons aanbod op jaarbasis in een respons van ongeveer 95 procent en een bereik van 30.000 schoolkinderen. De door ons beheerde voorzieningen zijn uitstekende educatieve “gereedschappen”; een boerderij, een natuurmuseum, een heemtuin en een schooltuin. Daar willen we zuinig op zijn!

 

Bijlagen