Poepfabriek

NME

De Poepfabriek

Overige educatie

 voor groep 5 - 8


Ontwerp de fabriek van de toekomst
Poep jij wel eens? Het zou wel heel griezelig zijn, wanneer je daar ‘nee’ op zou antwoorden. Poepen en plassen doen we tenslotte allemaal. Maar denk je er wel eens over na wat er gebeurt met alle viezigheid die in de wc verdwijnt? Die vraag zul je waarschijnlijk wèl beantwoorden met ‘nee’.
Waterprofessor George Zoutberg denkt daar juist de hele dag over na. Hij is al een hele tijd bezig om een soort superfabriek te ontwerpen, die op een slimme manier het afvalwater zuivert, energie opwekt én van poep en troep weer nuttige dingen maakt. Onmogelijk? Nee, hoor. Zeker niet met de hulp van jouw klas.
Als jouw school professor Zoutberg wil helpen, dan wordt dat vijf weken aanpakken! Het hoofdkwartier voor jullie onderzoek is een spannende website, waar je veel informatie kan vinden, berichten ontvangt en steeds nieuwe filmpjes ontdekt. Jullie geheime ontwerpgenootschap leert over ingewikkelde zaken als bioplastics, elektriciteit en biogas. Niet eenvoudig, maar die kennis is nu eenmaal nodig voor een topontwerp! Er komt iemand van het hoogheemraadschap een gastles geven, jullie gaan op excursie naar een rwzi (rioolwaterzuiveringsinstallatie) en met de spullen uit een labkist leer je hoe je zelf urine kunt maken. Plas dus! Hoe cool is dat?! Daarna zijn jullie wel klaar voor ‘Het Ontwerp’. Twee echte kunstenaars gaan jullie daarbij helpen. Wanneer alles af is, mogen jullie de ontwerpen presenteren aan professor George Zoutberg. Hij zal jullie erg dankbaar zijn!

Project van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en stichting Tijdgeest.

Doelgroep: groep 6, 7, 8
Kosten: 1,50 euro per leerling
Periode:
Aanmelden: via het ZNMC educatie centrum