foto Bart Homburg

Heemtuin

Fête de la Nature in heemtuin Zaandam

14 mei 2017

Op zondag 21 mei worden in de heemtuin van Zaandam rondleidingen aangeboden, in het kader van Fête de la Nature 2017. Fête de la Nature brengt mensen op een positieve en feestelijke manier in contact met de natuur en met andere mensen. Het natuurfestival wordt gevierd van Schiermonnikoog tot Sittard en van Vrouwenpolder tot Venlo. De evenementen die tijdens Fête de la Nature worden georganiseerd zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Zie ook: http://fetedelanature.nl/

De tuin staat volop in bloei met talloze voorjaarsplanten, er zwemmen duizenden kikkervisjes in de vijver en er kan worden geluisterd naar de vogelzang van de vele zangvogels in de tuin.

In de theetuin kan men genieten van een kopje thee of koffie met wat lekkers. En vlak naast de theetuin kan de tuinliefhebber mooie heemtuinstekjes scoren, tegen een aantrekkelijk prijsje.

De rondleidingen starten om 11.00 uur en om 14.00 uur en duren ongeveer een uur. Deelname is gratis. De heemtuin ligt in het Burg. In ’t Veldpark te Zaandam, direct ten zuiden van het Zaans Medisch Centrum. Parkeren kan westelijk van de tuin, aan de parallelweg van de Heijermansstraat, in de Rosmolenwijk of oostelijk van de tuin, nabij de IJdoornflat in de wijk Peldersveld.