Heemtuin Zaandam foto Wim Giebel

Heemtuin

eten uit de heemtuinnatuur

6 juni 2018

Op zondag 10 juni kan er in de heemtuin van Zaandam letterlijk worden geproefd van de natuur. Voor onze voor-voor-voorouders een vanzelfsprekendheid maar voor de ” supermarktgeneratie” van nu misschien wel een gedurfde onderneming, of een eye-opener. Want een pil verpakt in plastic boezemt de moderne mens vaak meer vertrouwen in dan een madeliefje in de zelfgemaakte salade. Wat doen we daaraan? 

In de heemtuin staat volop plantensoorten, die eetbaar zijn: brandnetel, madeliefje, zevenblad, smalle weegbree, watermunt … Er kan dan ook brandnetelsoep worden geproefd en ook vlierbloesemlimonade. Er is een salade bar. Je mag proberen zelf vuur te maken, meel te malen, je eigen broodje te bakken. Er is een speurtocht. En nog veel meer.

In de theetuin kan men genieten van een kopje thee of koffie met wat lekkers. En vlak naast de theetuin kan de tuinliefhebber mooie heemtuinstekjes scoren, tegen een aantrekkelijk prijsje.

De activiteiten starten om 11.00 uur en worden rond 16.00 uur beëindigd. Een knipkaart voor deelname aan de diverse onderdelen kost € 3,00. Geen pin aanwezig!

De heemtuin ligt in het Burg. In ’t Veldpark te Zaandam, direct ten zuiden van het Zaans Medisch Centrum. Parkeren kan westelijk van de tuin, aan de parallelweg van de Heijermansstraat, in de Rosmolenwijk of oostelijk van de tuin, nabij de IJdoornflat in de wijk Peldersveld.

Meer info: heemtuin 075-6352185 beheerder Jeroen Buijs: j.buijs@zaansnatuurmilieucentrum