Educatie

Op het gebied van kennisontwikkeling, educatie en beleving zijn wij van oorsprong georiënteerd op het basisonderwijs maar het laatste decennium hebben onze werkzaamheden zich uitgebreid naar eigenlijk alle doelgroepen. Zo verzorgen wij o.a. natuureducatie voor beroepsopleidingen van het Regio College en mensen met verstandelijke beperking. Daarnaast kunt bij ons terecht voor educatieve projecten, lezingen, excursies, korte cursussen en informatie over lokale ontwikkelingen op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid. Ook bieden wij ondersteuning op het gebied van de organisatie en implementatie van educatieve projecten, activiteiten en campagnes. Tevens kunnen wij de werving en communicatie hierbij verzorgen. (Lees meer over onze diensten en projecten)

Basisonderwijs
Het basisonderwijs in Zaanstad maakt al zo’n 35 jaar gebruik van onze diensten op het gebied van natuur- en milieu educatie. En al decennia lang resulteert ons aanbod op jaarbasis in een respons van ongeveer 95 procent en een bereik van 30.000 schoolkinderen. De door ons beheerde voorzieningen zijn uitstekende educatieve “gereedschappen”; een boerderij, een natuurmuseum, een heemtuin en een schooltuin. Daar willen we zuinig op zijn!
Onderstaand vindt u meer informatie over ons educatieve programma aanbod voor het basisonderwijs in de verschillende categorieën.

Informatie over hoe u gebruik kunt maken van ons aanbod is te vinden op de pagina bestellen.