stenen polijsten in Natuurmuseum Zaandam

Natuurmuseum

Slijp zelf je edelsteen in Natuurmuseum Zaandam

18 februari 2018, 13.00 uur - 16.30 uur

Op zondagmiddag 18 februari wordt in het Natuurmuseum te Zaandam door de deskundige leden van geologische vereniging Amathysta wederom een aardige publieksactiviteit georganiseerd.   Bezoekers  -jong en oud-  kunnen zelf verschillende soorten edelsteentjes slijpen, zoals agaat, jaspis, amethist, roze kwarts, sodaliet, lapis lazuli, rhodochrosiet en vele andere soorten. De edelstenen worden geslepen op glasplaten met behulp van verschillende slijppoeders en water.  Als de steentjes geslepen zijn, worden ze gepolijst en mogen de deelnemers hun steentje(s) meenemen.

In het museum is de wisselexpo “Schatten der aarde” te zien, alsmede een speciale expositie met prachtige stenen en mineralen.

De activiteit vindt plaats tussen 13.00 uur en 16.30 uur. Deelname aan het edelsteenslijpen kost vanaf € 2,- per steentje, naast de reguliere museumentree.  De reguliere entree voor het museum bedraagt € 4,- voor kinderen vanaf 3 jaar. Volwassenen en donateurs gratis. Het museum is gelegen aan de Thijssestraat te Zaandam, naast stadsboerderij Darwinpark (pinnen niet mogelijk).