bruine kikker foto Tom Kisjes

Heemtuin

Mei-vakantie kikkerpad in heemtuin Zaandam

13 mei 2018, 11.00 uur - 16.00 uur

Op zondag 13 mei   -de laatste dag van de Mei-vakantie-  kan er in de heemtuin van Zaandam weer een kikkerpad worden gelopen. Een kikkerpad is een speelse, educatieve speurtocht. Overal in de tuin staan houten kikkers. Om hun nek hangt een opdracht. Kinderen worden uitgedaagd om de opdracht uit te voeren. Soms moet je gewoon goed kijken, en soms ook proeven, ruiken of voelen.

De tuin staat in haar prachtige voorjaarstooi. Veel bloeiende planten, gezellig zoemende bloembezoekers en andere insekten, luid zingende zangvogels en wie weet kikkerdril of kikkervisjes.

In de theetuin kan men genieten van een kopje thee of koffie met wat lekkers. En vlak naast de theetuin kan de tuinliefhebber mooie heemtuinstekjes scoren, tegen een aantrekkelijk prijsje.

Vanaf 11.00 uur staat de speurtocht klaar. Meedoen kost niets en kan van af elk tijdstip. Om 16.00 stoppen de kikkers ermee. De heemtuin ligt in het Burg. In ’t Veldpark te Zaandam, direct ten zuiden van het Zaans Medisch Centrum. Parkeren kan westelijk van de tuin, aan de parallelweg van de Heijermansstraat, in de Rosmolenwijk of oostelijk van de tuin, nabij de IJdoornflat in de wijk Peldersveld.

Meer info: heemtuin 075-6352185 beheerder Jeroen Buijs: j.buijs@zaansnatuurmilieucentrum.nl