sprookjesbos-heemtuin-foto-bart-homburg

Heemtuin

Herfstvakantie? Sprookjesbos heemtuin!

27 oktober 2017, 10.00 uur - 16.00 uur

Tijdens de herfstvakantie, dagelijks t/m vrijdag 27 oktober, kan in de heemtuin te Zaandam weer het bekende “Sprookjesbos” worden bezocht. Na een aantal succesvolle, druk bezochte edities uitgegroeid tot een begrip.

Zoek de kip met de gouden eieren. En wie weet kom je onderweg Roodkapje tegen. Wie wil mag meevaren met het bootje van de Heen- en Weerwolf uit Pluk van de Petteflet?  Elke dag is er een vriendelijke voorleesheks. In het indianendorp kan je je eigen broodje bakken. De theetuin en het kaboutercafé zijn open. We vinden het leuk als je zelf gekleed komt als je favoriete sprookjesfiguur!

De tuin is tijdens Sprookjesbos (alleen bij de hoofdingang nabij de vijver) geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. Een uur voor sluiting stopt bij de entree de uitgifte van de speurtochten, vanwege de tijd die nodig is om de speurtocht te lopen. Entreeprijs voor kinderen vanaf 2 jaar is  € 4,- Dat is inclusief speurtocht, limonade en iets lekkers. Volwassenen hebben gratis toegang.

Parkeren kan oostelijk van de tuin, nabij de IJdoornflat in de wijk Peldersveld, en westelijk van de tuin, aan de parallelweg van de Heijermansstraat of in de Rosmolenwijk. De heemtuin ligt in het Burg. In ’t Veldpark te Zaandam, direct ten zuiden van het Zaans Medisch Centrum.